WordPress-blogialusta

WordPress on yksi maailman suosituimmista www-sivujen julkaisualustoista, jolla voi tehdä niin blogeja kuin normaaleja nettisivujakin sekä niiden sekoituksia. TAMKissa on käytössä tietohallinnon ylläpitämä WordPress, johon kirjaudutaan omalla TAMK-tunnuksella ja jonka päivityksistä huolehtii tietohallinto. WordPress-sivuston julkaisijan ei siis tarvitse osata itse WordPressin ylläpitoa, vaan hän voi keskittyä sisällön tuottamiseen.

Ohjeita WordPressin käyttöön löydät oikean reunan 'Ohjeet'-kohdasta. Listan olemassa olevista sivustoista löydät palvelun etusivulta.

Kirjautuminen

WordPress-sivustoihin kirjautumiseen käytetään omaa TAMK-käyttäjätunnusta. Jos olet valmiiksi intraan kirjautuneena sivustolle mennessäsi, erillistä kirjautumista ei tarvita.

Sivustoihin voi antaa oikeuksia vain henkilöille, jotka ovat vähintään kerran käyneet jossakin sivustossa kirjautumassa, tai käyneet palvelussa intraan kirjautuneena. Ensimmäistä kertaa WordPressiin kirjauduttaessa, henkilölle luodaan käyttäjäprofiili WordPressin tietokantaan. Ilman tätä profiilia WordPress ei tiedä henkilön käyttäjätietoja.

Uuden WordPress-sivuston tilaaminen

TAMKin WordPress-palveluun ei tehdä enää uusia sivustoja. Tampereen korkeakouluyhteisössä blogeille, piensivustoille, projekteille ja hankkeille on olemassa uusi WordPress-pohjainen palvelu. Jos tarvitset sivustoa, ota yhteyttä osoitteella websites@tuni.fi ja kerro tarpeestasi.

Linkit

Palvelun osoite

blogs.tamk.fi

Apua

it-helpdesk@tuni.fi
0294 520 500