Wiki

Wiki on verkkosivusto, jonka sisältöä eli sivuja käyttäjät voivat helposti muokata. Muokattavuuden ja yhteisöllisyyden vuoksi wikissä voi kirjoittaa ja jakaa esimerkiksi kokouspöytäkirjoja, ohjeita tai muistiinpanoja muiden nähtäväksi. Sivusto on jaettu työtiloihin, joihin voidaan antaa erilaisia luku- tai muokkausoikeuksia ryhmille tai erikseen nimetyille henkilöille.

Wikissä on kahdenlaisia työtiloja: yleisiä ja henkilökohtaisia. Yleisissä työtiloissa voidaan jakaa esimerkiksi projekteihin tai tiimeihin liittyvää sisältöä. Henkilökohtainen työtila on tarkoitettu lähinnä käyttäjän omiin tarpeisiin, kuten henkilökohtaisten muistiinpanojen tekemiseen.

Yleisen wiki-työtilan tilaaminen it-helpdesk@tuni.fi

Tilauksessa pitää mainita seuraavat asiat:

  1. Mahdollisimman kuvaava, mutta yksinkertainen työtilan nimi
  2. Työtilan vastuuhenkilön tai -henkilöiden TAMKin sähköpostiosoitteet
  3. Työtilan käyttäjien TAMK-sähköpostiosoitteet, joille annetaan käyttöoikeudet työtilaan. Tarvittaessa käyttäjät voidaan hakea opintojakson toteutuskoodin tai hallinnollisen ryhmän perusteella.

Työtilan käyttöoikeuksien muuttaminen

Osa wikin materiaaleista on tarkoitettu vain rajatulle ryhmälle ja niiden selailu edellyttää käyttöoikeuksia. Jos et pääse halutulle sivulle vaikka kuulut ao.ryhmään toimi seuraavasti:

  1. Pyydä käyttöoikeuksia lähettämällä postia it-helpdesk@tuni.fi ja kerro mihin työtilaan sinun kuuluisi päästä ja miksi
  2. Helpdesk varmistaa käytön edellytykset ja antaa tarvittavat käyttöoikeudet pyytämääsi materiaaliin

HUOM!

TAMKin wikiin voidaan antaa käyttöoikeuksia myös toisen korkeakoulun edustajille. Seuraavassa menettelyohje toisen korkeakoulun edustajalle:

  1. Kirjaudu ensin TAMK-Wikiin oman korkeakoulusi käyttäjätunnuksella valitsemalla "HAKA-kirjautuminen"
  2. Pyydä tämän jälkeen käyttöoikeuksia lähettämällä postia it-helpdesk@tuni.fi ja kerro mihin työtilaan tai mihin materiaaleihin sinun kuuluisi päästä ja miksi
  3. Helpdesk varmistaa käytön edellytykset ja antaa tarvittavat käyttöoikeudet pyytämiisi materiaaleihin

Miksi näin? Toisen korkeakoulun henkilön käyttäjätunnus tulee TAMKin tietoon ensimmäisen Haka-kirjautumisen yhteydessä ja vasta tämän jälkeen voidaan halutun materiaalin käyttöoikeudet kohdentaa ao. käyttäjätunnukselle.

Linkit

Verkko-osoite

wiki.tamk.fi

Apua

it-helpdesk@tuni.fi
0294 520 500