Tekijänoikeuden alainen skannattu aineisto

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Suomen yliopistot UNIFI ry ja Kopiosto ry ovat sopineet opetus- ja tutkimuskäytön sekä hallinnollisen käytön kopiointiluvista syksystä 2014 alkaen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Keskitetty sopimusratkaisu koskee kaikkia UNIFIn ja Arenen jäsenyliopistoja ja -ammattikorkeakouluja.

Kopioston kopiointilupa mahdollistaa painettujen julkaisujen osittaisen valokopioimisen ja digitoinnin sekä digitaalisen aineiston tulostamisen ja avoimilla verkkosivuilla olevan tekijänoikeudella suojatun aineiston kopioinnin ja kopioiden käytön opetuksessa ja tutkimuksessa, mukaan lukien korkeakouluissa järjestettävä avoin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopetus. Lupa kattaa sekä koti- että ulkomaiset teokset. Lisäksi kopiointilupa helpottaa tekijänoikeuden suojaamien aineistojen käyttöä joustavissa ja monimuotoisissa opetusjärjestelyissä kuten verkko- ja etäopetuksessa.

http://serv3.kopiosto.fi/raportointi/

Palvelun käyttö on nopeaa ja helppoa.


Painettujen julkaisujen skannaaminen opetukseen

Opetusta varten skannattujen julkaisujen sähköinen leimaus on teosten oikeudenomistajien kannalta tärkeää ja koko lupajärjestelmän toimivuuden edelletys. Skannatuissa aineistoissa näkyvä leima kertoo, että aineisto on luvallista.


Opiskelijoille jaettu verkkoaineisto

Opetusta varten verkosta kopioidun verkkoaineiston raportointi on vastaavasti tarpeen korvausten osoittamiseksi teosten oikeudenomistajille. Lupajärjestelmä edellyttää riittävää raportointia.

Leimaamalla ja raportoimalla autat ratkaisevasti korvausten jakamisessa teosten oikeudenomistajille - pakollista se ei kuitenkaan ole.

Lisätiedot:

http://www.kopiosto.fi/kopiosto/teosten_kayttoluvat/digilupa/yliopistot_ja_AMK/fi_FI/yliopistot_ja_ammattikorkeakoulut/

Apua

it-helpdesk@tuni.fi
0294 520 500

Lisätietoa

Ohjeet

Lisätietoa tekijänoikeuksista löytyy Kompassista.