Puhelimet

Yleisiä ohjeita

TAMKin tarjoama työpuhelin on tarkoitettu vain sinun käyttöösi, ja puhelinliittymä on tarkoitettu työasioiden hoitoon. Työliittymää ei saa käyttää mobiilimaksamiseen, kuten juoma-automaatit ja joukkoliikenteen matkaliput. TAMKin liittymillä ei voi käyttää viihde- ja ajanvietepalveluita (estoluokan P3 kuvaus Elisan sivustolla).

Tietoturva

Matkapuhelimet ovat nykyään monipuolisia laitteita, joiden tietoturvasta on pidettävä huolta. Ole huolellinen matkapuhelimesi langattomien tekniikoiden kanssa: sulje esimerkiksi Bluetooth- ja NFC-yhteydet kun et tarvitse niitä. Perehdy puhelimesi suoja-asetuksiin lukemalla matkapuhelimen käyttöohje.

Matkapuhelimen käyttäjän tietoturvaohje

Mobiiliturvasovelluksen asennusohje

Vanhan mobiiliturvasovelluksen poisto-ohje

Puhelinliittymän käyttö

Liittymän ominaisuuksia, kuten soitonsiirtoja, voit hallita Elisa Ring -palvelun avulla. Kirjaudu palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi osoitteessa https://ring.mob2.elisa.fi/. Käyttäjätunnus on tuni.fi-sähköpostiosoitteesi. Tutustu palveluun Elisan ohjeiden avulla.

Elisa Ring -palvelun unohtuneen salasanan voit palauttaa osoitteessa https://elisa.fi/ringsalasana. Älä käytä samaa salasanaa kuin TAMK- ja TUNI-tunnuksella.

Matkapuhelinnumeron lisäksi liittymälläsi on 0294-alkuinen yritysnumero. Näet yritysnumerosi Elisa Ringistä. Voit käyttää yritysnumeroa matkapuhelinnumeron rinnalla tai sen asemasta.

Soitonsiirrot ja vastaaja

Puhelu ohjautuu vaihteeseen, jos siihen ei vastata 35 sekunnin kuluessa, tai 5 sekunnin kuluessa, jos puhelin ei ole verkossa. Elisa Ringillä voit itse muuttaa liittymäsi soitonsiirron asetuksia, kuten ohjata vastaamattomat puhelut vastaajaan (lue ohje).

Vastaajan lyhytnumero on 777. Ulkomailta soitettaessa vastaajan numero on +358 2945 29777. Tutustu vastaajan ohjeisiin Elisan sivustolla.

Puhelimen käyttö ulkomailla

Matkapuhelinta voit käyttää työmatkalla ulkomailla työasioihin. Puhelimen käyttö edellyttää kuitenkin tarkkaavaisuutta varsinkin datan käytössä ja siihen liittyvissä puhelimen asetuksissa. Datayhteys otetaan käyttöön vain tarvittaessa ja asetus koskee puhelimen kaikkia dataa käyttäviä palveluita: sähköpostia, internet-selainta ja navigaattoria.

Lisätietoa ja hinnat: Työpuhelimen käyttö ulkomailla.

Yksityiset puhelut ja tekstiviestit

Puhelinliittymä on tarkoitettu käytettäväksi vain työntekoaikana, jolloin myös kotimaan normaalihintaiset yksityispuhelut ja normaalihintaiset tekstiviestit ovat sallittuja. Puhelinnumeroissa ei tarvitse käyttää 151-etuliitettä. Yksityiskäyttö muuna kuin työntekoaikana on kiellettyä.

Yksityiskäytön puheluiden soittaminen ja tekstiviestien lähettäminen työliittymällä ulkomaille, ulkomailta ja maksullisiin palvelunumeroihin on aina kiellettyä.

Puhelinedun omaavien osalta käytännöt jatkuvat ennallaan.

Mobiilivarmenne

Elisan liittymän mobiilivarmenne haetaan osoitteessa https://varmenne.elisa.fi/