OneDrive for Business

OneDrive for Business on tarkoitettu lisätallennustilaksi henkilökunnalle ja opiskelijoille. Omat tiedostosi ovat aina saatavilla, paikasta ja ajasta riippumatta.  Tallennustila on lähes rajaton (1 TB) ja palvelu on käytettävissä opiskelun/työsuhteen ajan.

Huomioithan, että OneDrive for Business on eri palvelu kuin kuluttajille suunnattu OneDrive.

Ennen OneDriven käytön aloittamista tutustu TAMKin pilvipalveluiden käyttösääntöihin

Käyttö opetuksen työasemilla

Palvelua käytetään selaimella osoitteessa onedrive.tamk.fi

Käyttö henkilökunnan työasemilla

Palvelua käytetään selaimella osoitteessa onedrive.tamk.fi. Lisäksi henkilökunnan koneille on asennettu asiakasohjelma, joka näkyy käynnistä-valikossa ja työpöydällä pikakuvakkeena.

Asiakasohjelman avulla voit synkronoida tiedostoja työasemasi ja OneDrive for Business -palvelun välillä (ohje).

Tiedoston poistaminen tietokoneen synkronointikansiosta poistaa sen myös pilvestä.

Toimisto-ohjelmien tallenna nimellä -valikossa valitaan kuvan mukainen tallennuspaikka, jos halutaan tallentaa OneDrive for Business -tallennustilaan.

Huomioitavaa

Käyttäjä voi palauttaa poistettuja tiedostoja itsepalveluna 90 vuorokauden ajalta. Tämän jälkeen ei ole tiedostojen palautusmahdollisuutta.

Toimisto-ohjelmien tallenna nimellä -valikossa näkyvä "Sites - Tampereen ammattikorkeakoulu" ei ole käytettävissä.

Tiettyjä tiedostotyyppejä (mm. json, soap) ei voi tallentaa OneDrive for Business -palveluun.

Käyttäjän on itse siirrettävä tiedostonsa ja kansionsa haluamaansa paikkaan ennen käyttöoikeuden päättymistä.

TAMKin helpdeskillä ei ole pääkäyttäjäoikeuksia tallennustilan sisältöön, eikä se näinollen voi vastata myöskään yksittäisen tilan sisällöstä tai sisällön jakamiseen liittyvistä käyttöoikeuksista OneDrivessa.

Käyttäjä ei voi vaihtaa salasanaansa Office 365ssä. Salasanan voi vaihtaa palvelussa id.tamk.fi

Palvelussa olevia tiedostoja ei voi salata.

Tallennustila poistetaan pysyvästi seitsemäntenä (7) päivänä käyttöoikeuden päättymisen jälkeen.

Ohjeita

Mikä on OneDrive for Business?

Virheelliset tiedostotyypit sekä tiedosto- tai kansionimen merkit OneDrive for Businessissä

Tiedostotyypit, joita ei voi tallentaa palveluun

Roskakorin tyhjentäminen ja tiedostojen palauttaminen

OneDrive for Business -tallennustilan synkronoiminen tietokoneen kanssa

OneDrive for Businessin synkronointiongelmien korjaaminen

Tiedostojen ja kansioiden jakaminen