Omat IT-laitteet ja etäkäyttö

Ammattikorkeakoulun opinnoissa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä aineistoja, palveluja ja oppimisympäristöjä: opetuksen tärkeimmät sähköiset palvelut ovat käytettävissä nettiselaimella. TAMKissa on opiskelijoiden käyttöön tarkoitettuja tietokoneita, mutta oma tietokone tuo opiskeluun lisää joustavuutta.

Opetuksessa käytetään paljon ohjelmistoja, joita voi asentaa myös omalle tietokoneelle. Osa ohjelmista on vapaasti käytettäviä ja osa on korkeakoulun tekemiin sopimuksiin liittyviä. Omalle läppärille voi ladata veloituksetta esimerkiksi Microsoft Office -ohjelmiston.

Omaa tietokonetta tarvitaan muun muassa tekstinkäsittelyyn ja taulukoiden laadintaan, sähköiseen viestintään ja ryhmätyöskentelyyn, tiedonhakuun internetistä ja harjoitustöiden tekemiseen. Ammattikorkeakoulun tietokoneet on tarkoitettu ensisijaisesti alakohtaisten ammattiohjelmistojen opetteluun ja laboratorioiden käyttöön.

TAMKissa toimii korkeakoulun oma langaton verkko TAMK-GUEST sekä kansainvälisen tutkimus- ja opiskeluyhteisön langaton verkko Eduroam. Tulostaminen omilta laitteilta onnistuu langattomasti TAMKin monitoimilaitteille.

Perusläppäri on riittävä. Sen pitää olla kevyt kantaa, sillä pitää voida kirjoittaa pitkiäkin tekstejä, ja sillä pitää päästä verkkoon. Läppärin iällä, mallilla tai merkillä ei ole väliä.

Ota huomioon seuraavat asiat, jos päädyt hankkimaan uuden läppärin:

• Laitteen akun on kestettävä hyvin, vähintään puoli päivää
  • Laitteella on hyvä olla kattava takuu
  • SSD-kiintolevy on suositeltava vaihtoehto, muistia vähintään 8 GB.
  • Sopivin laitemalli löytyy lopulta omien käyttötarpeiden ja mieltymyksien mukaan.

Myös näppäimistöllä varustettu tablettitietokone on moneen käyttöön riittävä.