Office 365 Sites

Office 365 Sites on tarkoitettu TAMKin henkilökunnan muodostamien työryhmien väliseen työskentelyyn. Palvelussa voi yhtäaikaisesti käsitellä ja jakaa tietoa/tiedostoja ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta. Palveluun kuuluu käyttöoikeuksien- ja tiedostojen elinkaaren hallinta sekä versionhallinta. Se mahdollistaa yhteistyöalustan myös TAMKin yhteistyökumppaneiden kanssa.

Sivustoihin kuuluu kalenteri, keskustelualue ja OneDriven tavoin toimiva tiedostoalue, jossa tiedostoja voi jakaa sekä muokata yhdessä. Sivusto on voimassa kolme vuotta luontihetkestä. Sivuston ylläpitäjä saa sähköpostiin ilmoituksen voimassaolon päättymisestä ja voi viestissä olevasta linkistä jatkaa voimassaoloa vuodeksi kerrallaan.

Sivuston tilaaminen

Sivusto tilataan palvelun etusivulla olevasta painikkeesta. Tilaajasta tulee sivuston ylläpitäjä. Hän voi määritellä tilausvaiheessa tai myöhemmin myös muita ylläpitäjiä. Tarkemmat ohjeet Sivuston tilaamiseen löytyvät täältä.

Tampere3

Sivustot sopivat Tampere3-työryhmille työtilaksi projektien keskinäisten asioiden valmisteluun. Palvelu ei korvaa Tampere3-wikiä, jonne edelleenkin tallennetaan projektin viralliset dokumentit. Wikistä poiketen työryhmäsivustot ovat avoimia vain ryhmän jäsenille.

Sivuston tilaajan tulee olla TAMKista, mutta sivuston ylläpitäjät voivat olla myös muista korkeakouluista. Sivuston jäsenillä tulee olla joko organisaation O365-tunnus tai Microsoftin kuluttajatili. Mikäli työryhmässä ei ole TAMKilaisia, sivuston saa käyttöön ottamalla yhteyttä TAMKin helpdeskiin, helpdesk@tamk.fi.

Huomioitavaa

• Palvelu on tarkoitettu henkilökunnan työvälineeksi.
  • Palvelussa olevien tiedostojen käsittelyssä ja säilytyksessä pitää huomioida TAMKin pilvipalveluiden käyttösäännöt.
  • Poistettujen tiedostojen tai sivujen palauttaminen on mahdollista roskakorista 90 päivää. Tämän jälkeen poistettujen tiedostojen tai sivujen palauttaminen ei ole mahdollista.
  • Sivuston ylläpitäjä(t) on velvollinen siirtämään ryhmän tiedot ja tiedostot, tai ottamaan ne talteen, jos palvelu lopetetaan tai tietohallinto osoittaa uuden sijainnin.
  • Sivuston ylläpitäjä(t) päättävät ja lisäävät sivustolle kuuluvat jäsenet.
  • Palvelussa olevia tiedostoja ei voi salata.

Linkit

Palvelun osoite

sites.tamk.fi

Ohjeet

ohjeet