Office 365 oheissovellukset ja -palvelut

Office 365 -palvelu on päivittyvä palvelukokonaisuus, johon tulee uusia toiminnallisuuksia ja palveluita. Palvelukokonaisuuteen kuuluu opetus- ja toimistotyöhön tarvittavia tärkeitä palveluita kuten Outlook-sähköposti, OneDrive for Business -pilvitallennuspalvelu ja Office 365 Groups-työryhmät. Microsoft tuo palvelukokonaisuuteen käytettäväksi myös muita oheissovelluksia- ja palveluita joita henkilöstö ja opiskelijat voivat ottaa käyttöön itsenäisesti.

Ohessa listattuna Office 365 oheissovellukset- ja palvelut.

Microsoft Forms

Microsoft Forms on kyselypalvelu, jonka avulla voi luoda kyselyitä, ilmoittautumislomakkeita ja yksinkertaisia kokeita. Tuloksia voi tarkastella reaaliaikaisesti ja ladata Excel-tiedostona omalle tietokoneelle.

Tutustu Microsoft Formsin käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Office Online

Office Online -sovelluksilla Excel Online, Word Online, PowerPoint Online ja OneNote Online voi luoda Office-tiedostoja selaimessa ja tallentaa tiedostot OneDrive for Business -tallennustilaan.

Tutustu Office Onlinen käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen webinaarivideo.

Sway

Swayn avulla voi luoda selaimessa vuorovaikutteisia esityksiä, raportteja, uutiskirjeitä ja tarinoita. Sway-esityksiin voi lisätä ja upottaa tekstiä, kuvia ja videoita.

Tutustu Swayn käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Class Notebook (Luokan muistio)

Opettaja voi luoda Luokan muiston, joka sisältää henkilökohtaisen työtilan jokaiselle opiskelijalle, sisältökirjaston materiaaleja varten sekä yhteistyötilan luentoja ja muita aktiviteetteja varten.

Tutustu Class Notebookin käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Staff Notebook (Henkilökunnan muistio)

Henkilökunnan käyttöön on saatavilla Luokan muistiota vastaava Henkilökunnan muistio. Muistiossa on henkilökohtainen työskentelytila jokaiselle työntekijälle tai opettajalle, sisältökirjasto jaettuja tietoja varten ja kaikille avoin yhteistyötila.

Tutustu Staff Notebookin käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Microsoft Planner

Microsoft Plannerilla työryhmät voivat luoda suunnitelmia, määrittää tehtäviä ja seurata tehtävien suorittamista yhdessä näkymässä.Plannerin käyttöä varten täytyy työryhmällä olla käytössä Office 365 Groups -työtila.

Tutustu Plannerin käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Microsoft To-Do

Microsoft To-Do on palvelu, jonka avulla voi suunnitella ja hallita omia työtehtäviä sekä asettaa tehtäville muistutuksia.

Tutustu Microsoft To-Don käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Uutissyöte

Uutissyöte-sivulla voi aloittaa keskustelun muiden TAMKilaisten kanssa julkaisemalla viestin julkisessa uutissyötteessä.  Office 365 -palvelukokonaisuuteen on tullut Yammer, sosiaaliseen keskusteluun tarkoitettu palvelu, jota suositellaan käytettäväksi Uutissyötteen sijasta.

Tutustu Uutissyötteen käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Delve

Delven avulla on mahdollista löytää itselle kiinnostavia asioita ja tiedostoja Delve-näkymässä.  Delve esittää ainoastaan sellaisia asioita, joihin sinulla on käyttöoikeudet. Muut eivät näe sinun yksityisiä tiedostojasi.

Tutustu Delven käyttöön ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.

Flow

Flow-palvelulla voi luoda yksinkertaisia työnkulkuja, jotka suorittavat automaattisesti valmiiksi määritettyjä tehtäviä. Työnkulku voisi olla esimerkiksi sellainen, että aina kun joku käyttää Twitterissä tiettyä sanaa, luodaan OneDrive for Business –tallennettuun Excel-tiedostoon merkintä.

Tutustu Flow-palvelun käyttöön englanninkielisellä ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo. Tutustu myös Flown englanninkieliseen opetusmateriaaliin.

PowerApps

PowerAppsilla voi luoda omia PowerApps-sovelluksia, jotka hyödyntävät tietolähteenä Office 365 -palveluiden lisäksi ulkopuolisia palveluita kuten YouTube, Facebook ja Twitter.

Tutustu PowerAppsin käyttöön englanninkielisellä ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo.Tutustu myös PowerApps englanninkieliseen opetusmateriaaliin.

Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 -palvelusta löytyvät myynnin, palveluiden, toimintojen ja taloushallinnon alan sovellukset sekä niiden Microsoft AppSource -oheissovellukset.

Tutustu Dynamics 365 -palvelun käyttöön verkkosivuilla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo. Tutustu myös Dynamics 365 -palvelun opetusmateriaaliin.

PowerBI

PowerBI-palveluun voi tuoda dataa ulkoisista palveluista tai Excel-tiedostosta sekä tarkastella ja arvioida tuotua dataa visuaalisesti. Palveluun tuotua dataa voi yhdistellä ja datasta voi luoda visuaalisia esityksiä. Esityksiä voi jakaa muiden henkilöiden kanssa tai upottaa verkkosivuille julkisesti katseltavaksi.

Tutustu Power BI:n käyttöön englanninkielisellä ohjesivulla tai katso palvelun englanninkielinen esittelyvideo. Tutustu myös PowerBI:n englanninkieliseen opetusmateriaaliin.