TAMKin opiskelijoilla ja henkilökuntaan kuuluvilla on käytössään henkilökohtainen kotihakemisto. Kotihakemistojen sisältö on varmuuskopioinnin piirissä. Yhteys kotihakemistoon muodostetaan automaattisesti kirjauduttaessa koulun tietokoneille. Hakemisto näkyy kaikille käyttäjille U-levynä, missä verkkolevyn osoite on muotoa \\tamkhome.tamk.ad\käyttäjätunnus.

Levytila

• opiskelijat: 400 Mt
  • henkilökunta: 1 Gt

Kotihakemiston levytilan voi tarkistaa avaamalla kotihakemiston Windowsin resurssienhallintaan ja etsimällä tiedoston _LEVYTILA__xx%.txt, esimerkiksi _LEVYTILA__67%.txt. Tiedostonimen luku kertoo käytetyn levytilan prosentteina ja tiedoston avaamalla näkee tilan käytön yksityiskohtaisemmin.

Kotihakemiston käyttö SSH:lla

Windows-verkkojaon lisäksi kotihakemiston käyttö on mahdollista myös SSH:lla. Lue lisätietoja shell-palvelimen ohjeesta.

Kotihakemisto intrassa

Kotihakemistoon tarjotaan pääsy myös intrasivuston kautta. Löydät 'Omat tiedostot ja verkkolevyt' -toiminnon etusivun oikean ylänurkan oikopolkujen työkalut-valikosta.