Kertakirjautuminen

Kertakirjautumisella tarkoitetaan sitä, että käyttäjä pystyy käyttämään useaa eri verkkopalvelua yhdellä kirjautumisella.

TAMKissa suurin osa verkkopalveluista on kertakirjautumisen piirissä - esim. Intra, Peppi, Webmail ja Tabula.

Kertakirjautumisen ulkopuolella oleviin palveluihin tunnus ja salasana pitää syöttää erikseen.

Kertakirjautumiseen on käytössä TAMKin Windows-työasemilla.

Kertakirjautuminen TAMKin verkossa

TAMKin sisäverkossa kertakirjautuminen toimii siten, että palveluita pääsee käyttämään suoraan sillä tunnuksella, jolla on kirjautunut Windows-työasemalle.

Kertakirjautuminen TAMKin ulkopuolella

TAMKin ulkopuolelta kertakirjauminen edellyttää tunnuksen ja salasanan syöttämisen TAMKin normaalin kirjautumissivun lomakkeelle.

TAMKin aidon kirjautumissivun tunnistaa siitä, että osoiterivi alkaa https://sso.tamk.fi.

kirjautuminen

Kirjautuminen TAMKin sisäverkossa toisella tunnuksella

Jos haluat kirjautua palveluihin jollain toisella tunnuksella kuin sillä, jolla on jo kirjautunut työasemaan, kirjoita selaimeen osoitteeksi http://relogin.tamk.fi

Huomioitavaa

Joissain tilanteissa selain tarjoaa oman erillisen kirjautumisikkunan tunnuksen ja salasanan syöttämistä varten. Se voi näyttää esimerkiksi seuraavalta:

Tähän ikkunaan ei saa kirjoittaa tunnusta ja salasanaa. OIkea toimenpide on  Cancel / Peruuta-napin painaminen. Tällöin käyttäjä ohjataan normaalille TAMKin kirjautumissivulle, johon tunnuksen ja salasanan voi syöttää päästäkseen käyttämään palveluita.