TAMKin työpuhelimen käyttö ulkomailla

Ulkomaanmatkalle työpuhelimen kanssa? Huomioithan seuraavat asiat:

Puhelimen datakäytön asetukset on määriteltävä niin, että datayhteys otetaan käyttöön vain tarvittaessa.
Tämä koskee puhelimen kaikkia dataa käyttäviä palveluita, kuten sähköpostia, internet-selainta, navigaattoria sekä sosiaalisen median sovelluksia (Facebook, WhatsApp jne.)

Suomessa käytössä olevat kiinteähintaiset datapaketit eivät ole käytettävissä ulkomailla, vaan siellä käytetään datansiirtomääräkohtaisen hinnoittelun mukaisia, usein kalliita yhteyksiä.
Mikäli on välttämätöntä käyttää datayhteyttä ulkomailla, suositellaan käytettäväksi esimerkiksi hotelleissa tarjolla olevia langattomia verkkoja, jotka usein sisältyvät majoituksen hintaan.

Datayhteyden estäminen ulkomailla

Samsung Galaxy J5:
Valitse aloitusnäytöltä SOVELLUKSET > ASETUKSET > Datan käyttö > Poista mobiilidata käytöstä.

Samsung Galaxy A3 (2016):
Valitse aloitusnäytöltä SOVELLUKSET > ASETUKSET > Mobiiliverkot > Poista dataverkkovierailu käytöstä

Samsung Galaxy A3 (2017):
Valitse aloitusnäytöltä SOVELLUKSET > ASETUKSET > Yhteydet > Matkapuhelinverkot

Nokia Lumia:
Valitse ASETUKSET > Matkapuhelinverkko > Datayhteys > Datayhteys pois käytöstä
Lumia-puhelimissa on oletuksena käytössä asetus: "Verkkovierailut estetty", joka estää datakäytön Suomen Telia-verkon ulkopuolella. Varmuuden vuoksi kannattaa kuitenkin datayhteys-asetus kytkeä "Ei käytössä" tilaan. Langattomat WLAN-yhteydet ovat silti käytettävissä.

Langattomat verkot

Mikäli on välttämätöntä käyttää datayhteyksiä ulkomailla, suositellaan käytettäväksi esimerkiksi hotelleissa tarjolla olevia langattomia verkkoja, jotka useimmiten sisältyvät majoituksen hintaan.

Huom! Ulkomaanmatkan aikana työpuhelimen huolimattomasta käytöstä aiheutuneesta suuresta puhelinlaskusta voi joutua korvausvelvollisuuteen.