Sähköposti

Lue lisää sähköpostiin liittyvistä vuodenvaihteen muutoksista Muutosinfo 2019 -sivustolta.

Sähköpostia ja kalenteria voit käyttää webmailin https://outlook.com/tuni.fi tai Outlookin kautta, omalta koneelta, koulun koneelta tai mobiilisti. Sähköposti sijaitsee pilvipalvelussa.

Omilta laitteilta sähköpostia voi lukea webmailin lisäksi eri merkkisillä sähköpostiohjelmilla. Esimerkiksi kotikoneelle asennettu Outlook 2016 saa tarvittavat asetukset automaattisesti TUNIn postipalvelimelta: käyttäjältä kysytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä sähköpostiosoite ja salasana. Sähköpostia voi käyttää myös IMAP-asetuksin.

Palveluun kirjaudutaan sähköpostiosoitteella, joka on muotoa:
etunimi.sukunimi@tuni.fi
Salasanaa ei tallenneta pilveen.

Palvelu noudattaa Microsoftin palvelusopimusta

Sähköpostiosoitteet

Henkilökunnan ja opiskelijoiden osoitteet etunimi.sukunimi@tuni.fi

Huomioitavaa

• Käyttäjä pystyy palauttamaan roskalaatikosta viestin itsepalveluna 30 vrk ajan. Tämän jälkeen palautusmahdollisuutta ei ole.
  • Sähköposti on käytettävissä 7 vrk opiskeluoikeuden päättymisen jälkeen. Henkilökunnalla käyttöoikeus päättyy, kun työsuhde päättyy.
  • Opiskelija voi ohjata sähköpostinsa haluamaansa osoitteeseen.
  • Organisaatio- tai työsähköpostiviestien siirto tai automaattinen ohjaaminen muihin kuin korkeakoulun tarjoamiin sähköpostipalveluihin on kiellettyä tietoturvan, tietosuojan ja tiedon hallinnan varmistamiseksi ja voi olla esimerkiksi tietosuojalainsäädännön vastaista. Korkeakouluyhteisön sähköpostisääntö
  • Postia voi lukea myös muilla sähköpostiohjelmilla. Näihin ei ole saatavissa tukea Helpdeskistä.
  • Tarkkaile roskapostikansiotasi siltä varalta, että sinne on joutunut sinulle kuuluvia, tärkeitä sähköposteja, ja siirrä tarvittaessa tärkeät viestit pois toiseen kansioon. Voit myös muuttaa roskapostin asetuksia halutessasi.

Ohjeita

Sähköpostin käyttäminen mobiililaitteilla

Poistettujen kohteiden palauttaminen

Viestin merkitseminen muuksi kuin roskapostiksi

IMAP-asetukset

Pienen tärkeyden viestien lajitteleminen järjestelytoiminnolla (Clutter)