Sähköposti

Sähköpostia ja kalenteria voit käyttää webmailin https://outlook.com/tamk.fi tai Outlookin kautta, omalta koneelta, koulun koneelta tai mobiilisti. Sähköposti sijaitsee pilvipalvelussa.

Omilta laitteilta sähköpostia voi lukea webmailin lisäksi eri merkkisillä sähköpostiohjelmilla. Esimerkiksi kotikoneelle asennettu Outlook 2016 saa tarvittavat asetukset automaattisesti TAMKin postipalvelimelta: käyttäjältä kysytään ensimmäisen käyttökerran yhteydessä sähköpostiosoite ja salasana. Sähköpostia voi käyttää myös IMAP-asetuksin.

Palveluun kirjaudutaan sähköpostiosoitteella, joka on muotoa:
etunimi.sukunimi@tamk.fi tai
etunimi.sukunimi@koulutusala.tamk.fi.
Salasanaa ei tallenneta pilveen.

Palvelu noudattaa Microsoftin palvelusopimusta

Sähköpostiosoitteet

Henkilökunnan osoitteet etunimi.sukunimi@tamk.fi

Opiskelijoiden osoitteet etunimi.sukunimi@koulutusala.tamk.fi

• biz.tamk.fi - liiketalous
  • courses.tamk.fi - lyhytkurssit
  • cs.tamk.fi - tietojenkäsittely
  • cult.tamk.fi - taide ja media
  • eng.tamk.fi - tekniikka
  • health.tamk.fi - terveyspalvelut
  • soc.tamk.fi - sosiaaliala
  • taokk.tamk.fi - opettajakoulutus

Huomioitavaa

• Käyttäjä pystyy palauttamaan roskalaatikosta viestin itsepalveluna 30 vrk ajan. Tämän jälkeen palautusmahdollisuutta ei ole.
  • Sähköposti on käytettävissä 7 vrk opiskeluoikeuden päättymisen jälkeen. Henkilökunnalla käyttöoikeus päättyy, kun työsuhde päättyy.
  • Postin uudelleenohjaaminen ei ole suositeltavaa. Erityisesti henkilökunnan viestintä työasioissa hoidetaan TAMKin sähköpostilla. Uudelleenohjatun postin vastauksessa lähettäjänä ei näy TAMKin postiosoite.
  • Postia voi lukea myös muilla sähköpostiohjelmilla. Näihin ei ole saatavissa tukea Helpdeskistä.
  • Tarkkaile roskapostikansiotasi siltä varalta, että sinne on joutunut sinulle kuuluvia, tärkeitä sähköposteja, ja siirrä tarvittaessa tärkeät viestit pois toiseen kansioon. Voit myös muuttaa roskapostin asetuksia halutessasi.

Ohjeita

Sähköpostin käyttäminen mobiililaitteilla

Poistettujen kohteiden palauttaminen

Viestin merkitseminen muuksi kuin roskapostiksi

IMAP-asetukset

Pienen tärkeyden viestien lajitteleminen järjestelytoiminnolla (Clutter)