Langaton verkko

TAMKissa on käytössä langaton verkko henkilökunnan, opiskelijoiden ja vierailijoiden laitteita varten. Langattoman lähiverkon kautta pääsee internetiin. Langattomaan verkkoon liittyvät laitteet on hyvä varustaa asianmukaisella virustorjunnalla ja palomuurilla. Verkon käyttö edellyttää käyttäjätunnusta TAMKin tietojärjestelmään. Tunnus voi olla joko tavallinen henkilökunta- tai opiskelijatunnus tai erikseen WLAN-käyttöä varten pyydetty lyhytaikainen tunnus.

TAMK-GUEST - langaton verkko
1. Valitse koneesi langattomien lähiverkkojen listasta TAMK-GUEST
2. Avaa selain ja kirjaudu verkkoon omalla TAMKin tunnuksella ja salasanalla.
(3. Jos sivu ei aukea tai saat virheilmoituksen, kirjoita osoiteriville esim. www.tampere.fi ja yritä uudestaan)

Vierailijoille väliaikainen tunnus on saatavissa IT-tuesta, kirjastoista ja pääkampuksen infopisteistä.

TUNI-STAFF TUNI-STAFF - langaton henkilökuntaverkko

Verkko toimii vain Tampereen korkeakouluyhteisön tietohallintojen keskitetysti ylläpitämillä tietokoneilla ja tietokoneet yhdistävät siihen automaattisesti.
Verkko toimii kaikilla kampuksilla ja käytettävissä ovat samat IT-palvelut kuin kotiorganisaation langallisessa henkilökuntaverkossakin.

Mikäli koneesi ei yhdisty automaattisesti, voit liittyä verkkoon käsin:
1. Valitse koneesi langattomien verkkojen listasta TUNI-STAFF
2. Odota hetki, jotta yhteys avautuu

Tietohallintojen keskitetysti ylläpitämillä Mac-tietokoneilla pääsee verkkoon, kunhan asetukset on laitettu kuntoon palvelupisteellä.

Eduroam - kansainvälinen tutkimus- ja opiskeluyhteisön langaton verkko

Eduroam-verkkoa voi käyttää Suomen korkeakouluissa ja ulkomailla omilla TAMK-tunnuksilla. Lisätietoa verkosta voi lukea sen verkkosivustolta.

Verkon nimi (SSID): eduroam
Tunnistautumistapa: WPA2 Enterprise
Liikenteen salaus: AES
EAP-tyyppi : Protected EAP (PEAP)
EAP-PEAP-tunnelointityyppi: EAP-MSCHAPv2

Useimmat laitteet osaavat valita oikeat asetukset automaattisesti. Verkkoon kirjaudutaan omalla TAMK-käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa "käyttäjätunnus@tamk.fi" (ei siis sähköpostiosoite) ja sen salasanalla.

Windows-tietokoneille kannattaa ladata asennusohjelma, joka asettaa eduroam-verkon asetukset toimintakuntoon: Windows 7Windows 8.1 tai Windows 10. Kaikille käyttöjärjestelmille asennusohjelma löytyy eduroam CAT -sivustolta.

TAMKin ulkopuolisilla tunnus on muotoa tunnus@organisaatio.fi

roam.fi - langaton verkkoyhteisö Suomessa

Roam.fi-verkkoa voi käyttää omilla TAMK-tunnuksilla sen kuuluvuusalueella ympäri Suomea. Lisätietoa verkkoyhteisöstä saa sen verkkosivustolta.

Verkon nimi (SSID): roam.fi
Tunnistautumistapa: WPA2 Enterprise
Liikenteen salaus: AES
EAP-tyyppi : Protected EAP (PEAP)
EAP-PEAP-tunnelointityyppi: EAP-MSCHAPv2

Useimmat laitteet osaavat valita oikeat asetukset automaattisesti. Verkkoon kirjaudutaan omalla TAMK-käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa "käyttäjätunnus@tamk.fi" (ei siis sähköpostiosoite) ja sen salasanalla.

TAMKin ulkopuolisilla tunnus on muotoa tunnus@organisaatio.fi

WLAN-kattavuus TAMKin toimipisteissä

Toimipiste Tila
Pääkampus Kaikissa tiloissa
Ikaalinen TAMKin toimitiloissa
Mediapolis TAMKin toimitiloissa
Musiikkiakatemia Aula
Hallintosiipi
Kirjasto
Kokoushuone
Luentosali
Mänttä-Vilppula TAMKin toimitiloissa
Virrat TAMKin toimitiloissa

Apua

it-helpdesk@tuni.fi