TAMKin opiskelijoilla ja henkilökuntaan kuuluvilla on käytössään henkilökohtainen kotihakemisto. Kotihakemistojen sisältö on varmuuskopioinnin piirissä. Yhteys kotihakemistoon muodostetaan automaattisesti kirjauduttaessa koulun tietokoneille. Hakemisto näkyy kaikille käyttäjille U-levynä, missä verkkolevyn osoite on muotoa \\tamk.ad\home\käyttäjätunnus.

Levytila

• opiskelijat: 500 Mt
  • henkilökunta: 2 Gt

Kotihakemiston levytilan käytön näkee U-asemakirjaimen alapuolella tiedostoselaimessa Computer- (Windows 7) tai This PC (Windows 10) -näkymässä.

Kotihakemiston käyttö SSH:lla

Windows-verkkojaon lisäksi kotihakemiston käyttö on mahdollista myös SSH:lla. Lue lisätietoja shell-palvelimen ohjeesta.

Kotihakemisto intrassa

Kotihakemistoon tarjotaan pääsy myös intrasivuston kautta. Löydät 'Omat tiedostot ja verkkolevyt' -toiminnon etusivun oikean ylänurkan oikopolkujen työkalut-valikosta.

Tiedostojen palauttaminen

Voit itse palauttaa kotihakemistosi kansioita ja tiedostoja tai niiden aikaisempia versioita.

Toimi seuraavasti:

1. Mene kotihakemistoon ja valitse hiiren kakkospainikkeella kansio, jonka sisältämiä tiedostoja haluat palauttaa.
  2. Valitse pikavalikosta Restore Previous Versions (Palauta aiemmat versiot).
  3. Näet listauksen kansion aiemmista versioista.

1. Valitse versio ja paina Open, minkä jälkeen voit tarkastella kansion sisältöä valitsemallasi ajanhetkellä.
  2. Valitse kansion sisällöstä tiedosto, jonka haluat palauttaa, ja ota siitä kopio. Tallenna kopio haluamaasi sijaintiin.
  3. Vaihtoehtoisesti voit kopioida koko kansion haluamaasi sijaintiin Copy-painikkeella.

Huomio!
Restore-painikkeella tehty palautus tallentuu nykyisen version päälle, eikä toimintoa voi perua.

Jos et löydä etsimääsi kansiota tai tiedostoa, ota yhteyttä helpdesk@tamk.fi