Käyttäjätunnukset ja salasanat

TAMK-Käyttäjätunnus

Opiskelijoiden, henkilökunnan ja verkkokurssien käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia. Opiskelijoiden tunnukset luodaan ja ylläpidetään Perusrekisterissä olevien henkilötietojen perusteella, henkilökunnan tiedot tulevat TAMKin HR-järjestelmästä. Muutokset tiedoissa, mm. opinto-oikeuden tai työsuhteen päättyminen, välittyvät automaattisesti käyttäjätietokantaan. Tunnuksen voimassaolon päättyessä opiskelijoille tiedotetaan asiasta sähköpostilla 7 vrk ennen tunnuksen sulkeutumista, henkilökunnan tunnukset suljetaan työsuhteen viimeisenä päivänä.

Uuden tunnuksen käyttöönotto

Uusi käyttäjä rekisteröi tunnuksen itsepalveluna osoitteessa id.tamk.fi

Sama käyttäjätunnus ja salasana toimivat mm. seuraavissa palveluissa:

• Windows-työasemat
  • Sähköposti
  • Kotihakemisto
  • Intranet
  • Citrix-etätyöyhteys
  • Tabula
  • Pakki
  • Peppi

Salasana

Salasana on voimassa 4 kuukautta (120 pv). Järjestelmä muistuttaa salasanan vanhenemisesta hyvissä ajoin sähköpostilla: automaattisia muistutuksia tulee 14 päivää, 5 päivää ja 1 päivä ennen salasanan vanhenemista. Salasanan voi vaihtaa koulun Windows-työasemilla tai osoitteessa id.tamk.fi.  Vaihdon jälkeen salasana on käytössä kaikissa edellä mainituissa palveluissa.

Unohtuneen salasanan voi näppärimmin vaihtaa osoitteessa id.tamk.fi pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen avulla. Unohtuneen salasanan tai lukkiutuneen tunnuksen saa toimimaan myös Helpdesk-palvelupisteessä. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Käyttäjätunnukset Tabulaan muiden korkeakoulujen opiskelijoille

Suomalaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja opettajille, jotka opiskelevat TAMKin Tabula-opintojaksoilla, ei tarvitse tilata TAMK-käyttäjätunnuksia. TAMKin Tabula-ympäristö on liitetty HAKA-luottamusverkostoon. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että luottamusverkostoon kuuluvat korkeakoulujen käyttäjät voivat kirjautua TAMKin Tabulaan oman organisaationsa tunnuksilla Tabulan sisäänkirjautumissivun kohdasta HAKA-login.