Langaton verkko

TAMKissa on käytössä langaton verkko henkilökunnan, opiskelijoiden ja vierailijoiden laitteita varten. Langattoman lähiverkon kautta pääsee internetiin. Langattomaan verkkoon liittyvät laitteet on hyvä varustaa asianmukaisella virustorjunnalla ja palomuurilla. Verkon käyttö edellyttää käyttäjätunnusta TAMKin tietojärjestelmään. Tunnus voi olla joko tavallinen henkilökunta- tai opiskelijatunnus tai erikseen WLAN-käyttöä varten pyydetty lyhytaikainen tunnus.

TAMK-GUEST - langaton verkko
1. Valitse koneesi langattomien lähiverkkojen listasta TAMK-GUEST
2. Avaa selain ja kirjaudu verkkoon omalla TAMKin tunnuksella ja salasanalla.
(3. Jos sivu ei aukea tai saat virheilmoituksen, kirjoita osoiteriville esim. www.tampere.fi ja yritä uudestaan)

Vierailijoille väliaikainen tunnus on saatavissa IT-tuesta, kirjastoista ja pääkampuksen infopisteistä.

TAMK-STAFF - langaton henkilökuntaverkko

Verkko toimii vain TAMKin omistamilla henkilökunnan kannettavilla tietokoneilla, ja käytettävissä ovat samat IT-palvelut kuin langallisessa verkossakin. Verkko ei kysy sinulta käyttäjätunnusta eikä salasanaa.

1. Valitse koneesi langattomien verkkojen listasta TAMK-STAFF
2. Odota hetki, jotta yhteys avautuu

Mac OS X -käyttöjärjestelmään pitää asentaa langattoman verkon profiiliasetukset ennen verkkoon yhdistämistä. Lataa profiili tästä.

Eduroam - kansainvälinen tutkimus- ja opiskeluyhteisön langaton verkko

Eduroam-verkkoa voi käyttää Suomen korkeakouluissa ja ulkomailla omilla TAMK-tunnuksilla. Lisätietoa verkosta voi lukea sen verkkosivustolta.

Verkon nimi (SSID): eduroam
Tunnistautumistapa: WPA2 Enterprise
Liikenteen salaus: AES
EAP-tyyppi : Protected EAP (PEAP)
EAP-PEAP-tunnelointityyppi: EAP-MSCHAPv2

Useimmat laitteet osaavat valita oikeat asetukset automaattisesti. Verkkoon kirjaudutaan omalla TAMK-käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa "käyttäjätunnus@tamk.fi" (ei siis sähköpostiosoite) ja sen salasanalla.

Windows-tietokoneille kannattaa ladata asennusohjelma, joka asettaa eduroam-verkon asetukset toimintakuntoon: Windows 7Windows 8.1 tai Windows 10. Kaikille käyttöjärjestelmille asennusohjelma löytyy eduroam CAT -sivustolta.

TAMKin ulkopuolisilla tunnus on muotoa tunnus@organisaatio.fi

roam.fi - langaton verkkoyhteisö Suomessa

Roam.fi-verkkoa voi käyttää omilla TAMK-tunnuksilla sen kuuluvuusalueella ympäri Suomea. Lisätietoa verkkoyhteisöstä saa sen verkkosivustolta.

Verkon nimi (SSID): roam.fi
Tunnistautumistapa: WPA2 Enterprise
Liikenteen salaus: AES
EAP-tyyppi : Protected EAP (PEAP)
EAP-PEAP-tunnelointityyppi: EAP-MSCHAPv2

Useimmat laitteet osaavat valita oikeat asetukset automaattisesti. Verkkoon kirjaudutaan omalla TAMK-käyttäjätunnuksella, joka kirjoitetaan muodossa "käyttäjätunnus@tamk.fi" (ei siis sähköpostiosoite) ja sen salasanalla.

TAMKin ulkopuolisilla tunnus on muotoa tunnus@organisaatio.fi

WLAN-kattavuus TAMKin toimipisteissä

Toimipiste Tila
Pääkampus Kaikissa tiloissa
Ikaalinen TAMKin toimitiloissa
Mediapolis TAMKin toimitiloissa
Musiikkiakatemia Aula
Hallintosiipi
Kirjasto
Kokoushuone
Luentosali
Mänttä-Vilppula TAMKin toimitiloissa
Virrat TAMKin toimitiloissa